Waarom kiezen voor een garantiefonds? (Erkende installateur van zonnepanelen en andere voordelen)

Wilt u meer zekerheid hebben over de zonnepanelen die u laat installeren? Kies dan voor een garantiefonds voor zonnepanelen. Steeds meer zonnepanelenkopers maken die keuze om vervelende gevolgen te voorkomen. Met een garantiefonds heeft u meer zekerheid over een goede installatie, een erkende installateur van zonnepanelen en een optimaal rendement. Wat zijn precies de voordelen van een garantiefonds?

Waarom kiezen voor een garantiefonds?

Wat is een garantiefonds voor zonnepanelen?

Als garantiefonds bieden wij consumenten diverse zekerheden rondom de aanschaf van hun zonnepanelen. Zo kunt u zorgeloos profiteren van uw zonnepaneleninstallatie. Elke installateur die bij Stichting Garantiefonds ZonZeker is aangesloten, beschikt over de vereiste certificaten, is vakbekwaam en werkt met de juiste materialen en panelen van goede kwaliteit.

 

Een garantiefonds voor zonnepanelen is bedoeld om consumenten te beschermen tegen bepaalde risico’s, zoals het risico op een faillissement van de installateur. Door onze uitgebreide keuring van installateurs, kunt u bij ons garantiefonds direct inzien wat grote én kleine erkende installateurs van zonnepanelen zijn. Zo maakt u altijd de goede keuze.

Waarom een garantiefonds voor zonnepanelen?

Met het grote aanbod aan zonnepaneleninstallateurs, is het lastig om te bepalen of een installateur van zonnepanelen erkend en vakbekwaam is. Ook kunt u als consument niet aan zonnepanelen afzien of deze van goede kwaliteit zijn. Zo zijn er nog meer risico’s en onzekerheden waarmee u als zonnepanelenkoper te maken kunt krijgen.

Kiest u voor een installateur die is aangesloten bij ons garantiefonds? Dan profiteert u van meerdere zekerheden. U heeft bijvoorbeeld de zekerheid van een erkende installateur van zonnepanelen en heeft daarnaast meer zekerheid over de kwaliteit van de zonnepanelen en de installatie ervan.

Voordeel 1: u bent zeker van een erkende installateur van zonnepanelen

Het is niet zomaar aan de website van een installateur af te zien of diegene goede kwaliteit levert. Niet gek dat consumenten vaker voor grotere installatiebedrijven kozen. Dat terwijl u bij lokale erkende installateurs van zonnepanelen vaak van een betere service profiteert en óók goede kwaliteit krijgt.

U tast alleen vaak in het duister welke lokale installateurs wel en niet goed zijn. Daarom zijn wij Stichting Garantiefonds ZonZeker gestart. Alleen vakbekwame en erkende installateurs van zonnepanelen zijn lid van ons garantiefonds. Ons overzicht laat u zien bij welke lokale partijen u goed zit. Zo kunt u altijd een professional bij u uit de omgeving benaderen, waardoor snel schakelen mogelijk is.

Als u voor een garantiefonds voor zonnepanelen kiest, heeft u de zekerheid dat de installateur over de juiste certificaten beschikt om zonnepanelen te kunnen installeren. U weet dus direct zeker dat uw installateur vakbekwaam is. Al onze installateurs moeten zonnepanelen plaatsen volgens de richtlijnen van de fabrikant en de normeringen van InstallQ. Onze aangesloten installateurs volgen daar ook trainingen voor (zie bijvoorbeeld dit artikel), zodat zij over de laatste kennis beschikken.

Voordeel 2: u heeft zekerheid over een goede installatie

Onze aangesloten installateurs werken alleen met de juiste materialen en gaan door hun vakbekwaamheid altijd goed en zorgvuldig te werk. U hoeft dus niet bang te zijn dat er iets verkeerd wordt gemonteerd, dat de installatie onveilig is of dat er door een verkeerde montage later problemen ontstaan.

Voordeel 3: u bent zeker van kwalitatieve zonnepanelen en materialen

U profiteert van zowel fabrieksgarantie op de panelen als van de garantie dat de installateur enkel met goede zonnepanelen (van A-merken) werkt. Ook de andere gebruikte materialen (zoals de omvormers en optimizers) voldoen aan hoge kwaliteitseisen.

Dat betekent dat u zeker bent van een optimaal rendement en panelen die veilig en naar behoren werken. Ook beschikken alle panelen waarmee onze installateurs werken altijd over de juiste keurmerken.

Voor onze installaties gebruiken de installateurs enkel vooraf door het collectief geselecteerde producten. Hierdoor bent u zeker van kwaliteitspanelen met een hoog rendement en een stevige fabrieksgarantie.

Voordeel 4: uw aanbetalingen zijn gewaarborgd

Vaak zullen installateurs u vragen om een aanbetaling te doen. Maar wat nu als de installateur na de aanbetaling failliet gaat? U kunt dan vaak fluiten naar uw geld. Bij een installateur van Stichting Garantiefonds ZonZeker hoeft u hier gelukkig niet bang voor te zijn. Uw aanbetaling is altijd gewaarborgd. Gaat de installatie toch niet door? Dan neemt een andere gecertificeerde installateur het stokje over.

Voordeel 5: u hoeft zich geen zorgen te maken over risico’s als faillissement

Verloopt de installatie toch niet naar wens? Dan kunt u een beroep doen op onze stichting vanuit de bemiddelingsregeling. Ook in andere situaties zijn we er voor u. Is er bijvoorbeeld na een paar jaar een storing bij uw panelen, maar is uw installateur in de tussentijd failliet gegaan? Dan kijkt SGZZ welke andere erkende installateur van zonnepanelen dit kan oplossen. Bovendien beschikken we over een allround servicemonteur die storingen snel kan verhelpen.

Met een certificaat van het garantiefonds heeft u recht op kosteloze uitvoering van werkzaamheden die onder de fabrieksgarantie vallen. Gaat bijvoorbeeld uw installateur failliet (en was deze aangesloten bij ons garantiefonds) terwijl uw installatie niet goed werkt, dan vangen wij dit op en sturen we een monteur.

Dus: waarom kiezen voor SGZZ?

  • U heeft zekerheid bij de installatie en ontvangt service achteraf (door de certificaten en het collectief).
  • U hoeft zich geen zorgen te maken over risico’s als een faillissement.
  • Uw aanbetaling is gewaarborgd.
  • U wordt geholpen door een lokaal gevestigde ondernemer die altijd een erkende installateur van zonnepanelen is. Dit is duurzamer dan een installateur van ver laten komen.
  • U heeft altijd service om de hoek. Uw installateur (of een vervangende installateur) kan snel actie ondernemen, waardoor storingen snel verholpen zijn.

Kies voor een erkende installateur van zonnepanelen via SGZZ

Wilt u zeker zijn van kwalitatieve zonnepanelen, een goede installatie en diverse andere zekerheden? Kies dan altijd voor een erkende installateur van ons garantiefonds voor zonnepanelen. U weet dan zeker dat u optimaal rendement kunt behalen met uw zonnepanelen en er lange tijd profijt van heeft. En is er toch iets aan de hand, dan is er altijd een aanspreekpunt dat u snel verder helpt.

Bekijk ons overzicht van aangesloten installateurs en kies zo een erkende installateur van zonnepanelen bij u in de buurt. 

Maak daarbij een keuze tussen de verschillende ZonZeker-certificaten. Bij elk van onze installateurs krijgt u standaard de gratis Budget-dekking. Daarmee bent u gedekt tot en met de installatie. Wilt u ook na de installatie profiteren van belangrijke zekerheden? Kies dan voor de Basis- of Extra-dekking, die tot wel 10 of 15 jaar na de installatie dekking biedt.

Heeft u vragen over onze certificaten? Neem contact op via ons contactformulier. Dan vertellen we u graag meer.