ZonZeker certificaten

Hoe zit het nu met de certificaten?

Stichting Garantiefonds ZonZeker biedt zonnepanelen-eigenaren verschillende voordelen. Standaard biedt de stichting de ‘Budgetdekking’, zodra uw installatie is aangemeld bij de stichting. Aanvullend kunt u uw dekking/garanties uitbreiden met een keuze uit 2 certificaten, namelijk ‘ZonZeker Basis’ of ‘ZonZeker Extra’.

De Budgetdekking biedt u zekerheid tot en met de oplevering van uw installatie. Installaties van ZonZeker-installateurs bevatten standaard deze zekerheid. Zodra uw installateur van u de opdracht heeft gekregen, zal hij de installatie aanmelden bij de stichting. U ontvangt na aanmelding een e-mailbevestiging van de stichting dat uw installatie is aangemeld. In deze e-mailbevestiging staan onder andere uw adresgegevens, het vermogen van de installatie en welke bedragen (totaalbedrag en aanbetaling) u bent overeengekomen met uw ZonZeker-installateur. Ook vindt u in de bevestigings-mail een brochure, de voorwaarden en ons privacy statement. Alles in 1 overzicht. LET OP: bewaar deze bevestigingse-mail goed, want het is uw bewijs dat de installatie is aangemeld! Zonder bevestigings-mail kunt u géén beroep doen op de zekerheden van de standaard Budgetdekking bij de stichting.

De certificaten ‘ZonZeker Basis’ en ‘ZonZeker Extra’ geven u meer zekerheid na oplevering van uw installatie. Het certificaat ZonZeker Basis dekt hierbij de periode tijdens de fabrieksgarantie (maximaal 10 jaar). Het certificaat ZonZeker Extra geeft maximale zekerheid voor een periode van 15 jaar, ongeacht de fabrieksgarantie. De certificaten ‘ZonZeker Basis’ en ‘ZonZeker Extra’ en de Budgetdekking kunt u hieronder eenvoudig vergelijken. Overtuig uzelf!

ZEKERHEDEN VAN ZONZEKER BUDGET

 • De Budgetdekking kost u niets en wordt standaard meegeleverd met uw installatie, zodra uw installateur de installatie aanmeldt bij de stichting.
 • Gebruik van kwaliteitsproducten, goedgekeurd door het collectief
 • Een gediplomeerde en gecertificeerde kwaliteitsinstallateur
 • Dekking faillissement van uw installateur tot en met de levering/montage
 • Geschillencommissie waarop u een beroep kunt doen bij het ontstaan van een klacht tijdens de (op)levering van uw installatie
 • U ontvangt van de stichting via uw installateur een bevestigingse-mail dat uw installatie is aangemeld voor de Budgetdekking. Bewaar deze bevestigingse-mail goed, want het is uw bewijs dat de installatie is aangemeld! Zonder bevestigingse-mail kunt u géén beroep doen op de zekerheden van de standaard Budgetdekking bij de stichting.

ZEKERHEDEN VAN ZONZEKER BASIS

De zekerheden van ZonZeker Budget, uitgebreid met:

 • Garantie op kosteloze uitvoering van het garantiewerk, gedurende 10 jaar, ook bij faillissement van uw installateur
 • Geschillencommissie bij het ontstaan van een klacht tijdens de fabrieksgarantie (maximaal 10 jaar) van uw installatie
 • Certificaat van Stichting Garantiefonds ZonZeker (deze ontvangt u per e-mail)
 • U heeft al een ZonZeker Basis certificaat vanaf € 129,50

ZEKERHEDEN VAN ZONZEKER EXTRA

De zekerheden van ZonZeker Basis, uitgebreid met:

 • 15 jaar lang zorgeloos genieten van het rendement van uw investering
 • Geschillencommissie bij het ontstaan van een klacht tijdens de fabrieksgarantie (maximaal 15 jaar) van uw installatie
 • Ook voor onderdelen die een beperkte fabrieksgarantie hebben (bijvoorbeeld de omvormer) biedt de stichting een kosteloze service voor het vervangen of repareren van de omvormer
 • Een rendementspakket bestaande uit:
 • Volledige controle op de werking en efficiency van uw systeem in de periode 5 – 7 jaar na plaatsing met zeer geavanceerde apparatuur
 • Reiniging van uw zonnepanelen voor het verhogen van het rendement (eenmalig, tijdens volledige controle)
 • Garantie op kosteloze uitvoering van alle werkzaamheden (ongeacht fabrieksgarantie) bij faillissement van uw installateur
 • Het ZonZeker Extra certificaat omvat een periode van 15 jaar, en is verkrijgbaar vanaf € 29,- per jaar. Dit pakket kan alleen afgesloten worden in combinatie met ZonZeker Basis. De jaarprijs is mede afhankelijk van de gekozen installatie en de looptijd van de fabrieksgarantie. Uw installateur kan u hier alles over vertellen.
Hoe kunnen wij u helpen?

Als eigenaar kunt u daadwerkelijk zorgeloos genieten van uw investering. Wilt u meer weten? Vul gerust het contactformulier in. U kunt ook direct een certificaat aanvragen op deze pagina.

Wat anderen over SGZZ zeggen

Transparant bedrijf, duidelijke website en informatie! Zeer tevreden over ODV Zonnepanelen Zoetermeer die onze panelen hebben geplaatst. Het certificaat was snel binnen. Fijn om nog meer zekerheid te hebben met een Zonzeker certificaat. Iedereen aan te raden.
Karel Hoogendijk
Karel Hoogendijk
10/11/2021
Prima partij om zonnepanelen aan te schaffen. Goed advies gekregen en indien op voorraad kan er snel gehandeld worden. De monteurs hebben netjes werk afgeleverd. ik ben tevreden.
Johan de Bruin
Johan de Bruin
13/08/2021
Goede communicatie, levering van certificaten binnen een maand na oplevering. Verder nog een interactie met de Stichting gehad, aangezien de installateur alles perfect heeft opgeleverd
MA dD
MA dD
13/04/2021
Ik ben zeer tevreden over de zonnepanelen, ze werken zoals voorgeschreven keurig netjes geinstaleerd, zowel de panelen als de bekabeling. Raad een ieder deze panelen en het installatiebedrijf aan.
Jan van 't Hof
Jan van 't Hof
19/11/2020
Zeer vakkundig geinstalleerd. Bovendien snel, vriendelijk en betrouwbaar. Erg tevreden over WD Solar BV uit De Lier
Liesbeth Valstar
Liesbeth Valstar
13/10/2020
Deze stichting heeft ons heel goed geholpen met het opnieuw installeren van de zonnepanelen De monteurs waren heel vriendelijk en opgeruimd Onze dank
Rene van der Ploeg
Rene van der Ploeg
05/05/2020
Tijdens het installeren van mijn zonnestroom systeem bleek de omvormer niet te werken. Deze zou de installateur onder garantie vervangen. Als stok achter de deur had ik een kwart van de factuur nog niet betaald. Na twee maanden van goed contact kon ik opeens geen contact meer krijgen met de installateur. Omdat de installateur bij aanschaf van het systeem aangesloten was bij SGZZ heb ik contact opgenomen met de stichting. Deze vertelde mij dat de installateur niet meer was aangesloten bij de stichting. Omdat de installateur dat nog wel was bij aanschaf, kon ik gelukkig nog terecht bij de stichting. Kort na dit contact bleek de installateur failliet, maar had ik nog geen werkend systeem. De curator begon vervolgens vorderingen te versturen. De stichting heeft mij geadviseerd mbt mijn rechten als consument: niet betalen want systeem werkt niet (wel curator op de hoogte stellen). Vervolgens is de stichting in contact getreden met de curator om te zorgen voor de juridische en technische afhandeling van mijn situatie. Na een week of wat kreeg ik bericht dat de curator en de stichting overeenstemming hadden over de afhandeling. De stichting zou zorgdragen voor de technische afhandeling, waarbij het openstaande bedrag zou toekomen aan de stichting. De verplichtingen aan de installateur kwamen te vervallen. Na een week had ik contact met een andere bij de stichting aangesloten installateur. Deze kon dezelfde week nog langskomen om de situatie te bekijken en eventueel een noodomvormer te plaatsen. Uiteindelijk bleken alleen twee kabels niet goed aangesloten en had ik na bijna vier maanden eindelijk een werkend zonnesysteem. De ervaringen met SGZZ zijn heel positief. Na een e-mail ontvang je netjes een ontvangstbevestiging of direct een inhoudelijk antwoord. De medewerkers van de stichting zijn niet fulltime met de stichting bezig. Hierdoor kan het soms een paar dagen duren voor je een antwoord krijgt. Ik heb dat niet als storend ervaren. De stichting heeft mij goed geadviseerd mbt de stappen die ik wel en niet kon of moest ondernemen toen de installateur failliet was. Toen de curator en de stichting eenmaal overeenstemming hadden over de verdere afhandeling had ik snel contact met een andere installateur. Deze verhielp het probleem snel. Achteraf gezien ben ik heel blij dat ik gekozen heb voor een installateur die bij dit garantiefonds was aangesloten!
Martin B
Martin B
05/11/2019
Ik kan het garantiefonds Zonzeker warm aanraden aan iedereen die aan zonnepanelen begint. Bij het plaatsen van onze eigen panelen liep het bijna helemaal mis door faillissement van de installateur. Betreffende installateur was (natuurlijk zonder dat wij daarvan op de hoogte waren) in de voorgaande maanden al vaker verplichtingen niet nagekomen, en was daarom reeds uit het garantiefonds Zonzeker geknikkerd, nog voor ze aan hun opdracht bij ons begonnen. Desalniettemin heeft Zonzeker ons volledig uit de brand geholpen, is de installatie netjes afgerond en de monitoring van het systeem bij een andere, meer betrouwbare partij ondergebracht. Dit alles zonder enige extra kosten. Top!
Steven Sweldens
Steven Sweldens
05/11/2019
Complimenten voor SGZZ. Zonnepanelen zijn booming business en je verwacht dan ook niet dat een leverancier failliet zal gaan. Nou, dat is bij mij dus wel gebeurd. Na installatie koos ik voor de Basis verzekering van € 99,- en heb dit bedrag betaald aan Zonbewust. Het certificaat zou ik binnen 6 weken krijgen maar omdat ik niets hoorde heb ik er maar weer eens een mail aan gewaagd. Geen antwoord. Na Googelen ontdekte ik dat Zonbewust op 18-9-2019 failliet was verklaard. Wat nu? Kan ik fluiten naar die € 99,- en kan ik geen aanspraak meer maken op service in de toekomst? Ik heb toen mailcontact gezocht met SGZZ en heb na uitleg van de situatie en het opsturen van de benodigde bewijzen toch het certificaat ontvangen, waarvoor mijn hartelijke dank. Mijn advies is dan ook: sluit meteen een verzekering af bij de installatie van je zonnepanelen. Wat is nou € 99,- op de totale kosten van je zonnepanelen! Complimenten voor SGZZ voor de uitstekende service en prettige communicatie. Wilfred Capelle a.d. IJssel
Wilfred Groen
Wilfred Groen
26/10/2019

Een ZonZeker installateur verzekert u:

 • Zijn papieren op orde te hebben en systemen te plaatsen volgens de richtlijnen van de fabrikant en de normeringen binnen Nederland;
 • Dat alle aanbetalingen gewaarborgd zijn bij faillissement;
 • Een direct aanspreekpunt te bieden;
 • Snel ter plaatse te zijn bij calamiteiten.