Geslaagde trainingsdag voor aangesloten SGZZ-installateurs als mooie stap richting het InstallQ-examen

Onlangs hebben diverse aangesloten ZonZeker-installateurs bij BDA Dak- en gevelopleidingen een eendaagse training gevolgd over het aansluiten van een PV-installatie op de meterkast. Een erkende docent elektrotechniek met specifieke kennis van het vakgebied verzorgde de training. Deze dag vormde voor de aanwezigen een belangrijke voorbereiding op het InstallQ-examen dat elk van hen in de toekomst zal afleggen.

Geslaagde trainingsdag voor aangesloten SGZZ-installateurs als mooie stap richting het InstallQ-examen

Training PV-installatie aansluiten

De training ging over een juiste en veilige aansluiting van een PV-installatie op een meterkast. Zo kwamen de volgende onderwerpen aan bod: de meterkast spanningsloos maken, een extra groep  plaatsen en deze bedraden voor de PV-installatie. Uiteraard zijn dit vaardigheden waar onze installateurs al kennis van hebben. Deze training was dan ook bedoeld als opfriscursus met tips en tricks die nuttig zijn om het verplichte examen van InstallQ te kunnen afleggen.

De training bestond zeker niet alleen uit theorie. Er was vooral een groot praktisch gedeelte, waarin de installateurs zelf aan de slag gingen. Elk van de installateurs kwam glansrijk door de test heen.

Het was een enerverende dag waar de deelnemende ZonZeker-installateurs met een goed gevoel op terugkijken.

Geslaagde trainingsdag voor aangesloten SGZZ-installateurs als mooie stap richting het InstallQ-examen

Voorbereiding op InstallQ-examen

Alle deelnemers hebben na het succesvol doorlopen van de training een getuigschrift ontvangen als bewijs van deelname. Ook zijn ze dankzij de training voldoende voorbereid om straks het InstallQ-examen voor deze vakdiscipline succesvol af te ronden. Het certificaat dat ze met dit examen behaalden, is een voorwaarde om een InstallQ-bedrijfserkenning te kunnen krijgen.

De InstallQ-bedrijfserkenning wordt steeds belangrijker voor zonnepaneleninstallateurs. Op dit moment is nog regelmatig bij huizen met zonnepanelen te zien dat geïnstalleerde systemen gebreken vertonen, niet functioneren of zelfs onveilig zijn. De InstallQ-bedrijfserkenning garandeert als kwaliteitskenmerk dat een installatie goed en veilig is opgeleverd. Het voordeel van deze erkenning voor de installateurs is dat de kwaliteit van hun vakmanschap beter geborgd is, ook aantoonbaar naar klanten en verzekeraars toe.

Geslaagde trainingsdag voor aangesloten SGZZ-installateurs als mooie stap richting het InstallQ-examen

Samenwerking SGZZ en BDA Opleidingen

BDA LogoStichting Garantiefonds ZonZeker werkt nauw samen met BDA Opleidingen. Dankzij die samenwerking profiteren aangesloten ZonZeker-installateurs van alle voordelen die een SGZZ-lidmaatschap met zich meebrengt. We vinden het als Stichting Garantiefonds ZonZeker heel belangrijk dat onze installateurs qua opleidingsniveau aan de juiste eisen voldoen. Daarom hebben we als Garantiefonds een deel van de kosten voor de training betaald. Ook zijn we heel blij dat BDA Dak- en gevelopleidingen hun cursusprogramma zonne-energie tegen een flinke korting beschikbaar stelt voor ZonZeker-installateurs.

Van dat soort kortingsvoordelen profiteert u mee als aangesloten ZonZeker-installateur!

Profiteer van de voordelen van een SGZZ-lidmaatschap

Wilt u als installateur ook profiteren van een mooie korting op opleidingen en van de vele andere voordelen die een SGZZ-lidmaatschap biedt? Als ZonZeker-installateur staat u direct met 1-0 voor doordat u een groter bereik heeft, toegang heeft tot professionele documentatie en marketingmateriaal, en doordat u profiteert van exclusieve voordelen. Zo kunt u zich beter onderscheiden van concurrenten, lift u mee op de bekendheid van ons collectief en krijgt u van ons professionele materialen om aan uw huisstijl aan te passen. Ook profiteert u van de kracht van ons collectief bij bijvoorbeeld aanbestedingen, gezamenlijk inkopen of gezamenlijk opdrachten uitvoeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden om u aan te melden bij Stichting Garantiefonds ZonZeker? Bekijk de zekerheden die een lidmaatschap bij ZonZeker u oplevert en meld u vandaag nog aan.

Beurs Solar Solutions 2021

Bezoek Stichting Garantiefonds ZonZeker tijdens Solar Solutions International 2021

Alles rondom zonnepanelen, energieopslag en smart homes is te vinden op 𝐒𝐨𝐥𝐚𝐫 𝐒𝐨𝐥𝐮𝐭𝐢𝐨𝐧𝐬 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥. De grootste vakbeurs waar Stichting Garantiefonds Zonzeker ook te vinden is.

Waarom u als installateur dit event niet wilt missen:

  • een blik werpen op de toekomst met meer dan 500 innovaties
  • een uitgebreid programma over de toepasbaarheid van schone energie
  • uw kennis over de duurzame ontwikkelingen up-to-date te houden
  • en natuurlijk een mooie gelegenheid om even bij te praten op onze stand

Verkrijg uw ticket geheel gratis door u te registeren op de website van Solar Solutions met onze invitatiecode SGZONZEKER 

Let op: U krijgt toegang tot de beurs op vertoon van uw e-ticket, uw identiteitsbewijs en een geldige QR-code in de Coronacheck-app.