De zekerheden voor eigenaren

Maximale zekerheid, dat is ZonZeker.

Stichting Garantiefonds ZonZeker is een collectief van zelfstandige installateurs. Zelfstandige installateurs zullen altijd bovengemiddeld servicegericht zijn, omdat hun inkomsten hier direct van afhangen. U krijgt het beste van 2 werelden, namelijk de servicegerichtheid van een zelfstandige installateur, en de kracht en kennis voor het verstrekken van garanties van het gehele collectief! De voordelen op een rij:

Faillissement

Alle zekerheden die u genoot bij uw installateur worden bij faillissement volledig overgenomen door een andere (lokale) installateur die aangesloten is bij de stichting. Uw aanbetaling loopt geen enkel gevaar.

Bedrijfszekerheid

Met certificaten van Stichting Garantiefonds ZonZeker kunt u volledige bedrijfszekerheid verkrijgen, tot maximaal 15 jaar!

Flexibiliteit

Zelfstandige installateurs weten doorgaans niet wat van negen tot vijf betekent. Kleine service vragen worden veelal met het dagelijkse werk ingepland. Lukt dat niet , dan is een afspraak buiten de reguliere werktijden doorgaans ook geen probleem.

Rendement

ZonZeker installaties bestaan uit vooraf door het collectief geselecteerde producten. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u beschikt over kwaliteitsproducten met een hoog rendement en een stevige fabrieksgarantie. Indien u kiest voor ZonZeker Extra wordt uw installatie na 5 tot 7 jaar gereinigd en volledig doorgemeten om er zeker van te zijn dat ook de daaropvolgende jaren de installatie optimaal functioneert.

Kwaliteit

Alle ervaring en kennis van de deelnemers komen samen in de zogenoemde ‘Whitelist’. Hierop staan alleen producten waar de deelnemers goede ervaringen mee hebben, én waarvan de stichting de garantievoorwaarden heeft getoetst. Honderden jaren ervaring van kleine installateurs komt samen in deze lijst, waarvan u direct de vruchten plukt.

Vakbekwaam

Iedere Zonzeker installateur is gescreend door de stichting op zowel administratief gebied als op vakbekwaamheid. De ZonZeker installateur heeft zijn vakbekwaamheid aan de stichting aangetoond door middel van zijn papieren en door een willekeurige controle bij oude klanten van de installateur.  U bent er zeker van dat u een kwaliteit installateur in huis haalt!

Geschillen

Mocht u een geschil hebben met een van onze deelnemers, dan kan de stichting hierin bemiddelen. Oordeel van de stichting richting onze deelnemers is doorgaans bindend.

Maatschappelijk voordeel

Er is nu geen noodzaak meer om te kiezen voor een groot installatie bedrijf. U kunt nu veilig kiezen voor de lokale installateur bij u om de hoek, mits deze uiteraard een deelnemer is aan het fonds. Een extra opsteker: u draagt hierdoor ook bij aan werkgelegenheid en saamhorigheid binnen uw regio! Wist u dat lokale verengingen nagenoeg alleen maar gesponsord worden door lokale bedrijven? U draagt hier indirect aan bij!

Hoe kunnen wij u helpen?

Als eigenaar kunt u daadwerkelijk zorgeloos genieten van uw investering. Wilt u meer weten? Vul gerust het contactformulier in. U kunt ook direct een certificaat aanvragen op deze pagina.

Wat anderen over SGZZ zeggen

Transparant bedrijf, duidelijke website en informatie! Zeer tevreden over ODV Zonnepanelen Zoetermeer die onze panelen hebben geplaatst. Het certificaat was snel binnen. Fijn om nog meer zekerheid te hebben met een Zonzeker certificaat. Iedereen aan te raden.
Karel Hoogendijk
Karel Hoogendijk
10/11/2021
Prima partij om zonnepanelen aan te schaffen. Goed advies gekregen en indien op voorraad kan er snel gehandeld worden. De monteurs hebben netjes werk afgeleverd. ik ben tevreden.
Johan de Bruin
Johan de Bruin
13/08/2021
Goede communicatie, levering van certificaten binnen een maand na oplevering. Verder nog een interactie met de Stichting gehad, aangezien de installateur alles perfect heeft opgeleverd
MA dD
MA dD
13/04/2021
Ik ben zeer tevreden over de zonnepanelen, ze werken zoals voorgeschreven keurig netjes geinstaleerd, zowel de panelen als de bekabeling. Raad een ieder deze panelen en het installatiebedrijf aan.
Jan van 't Hof
Jan van 't Hof
19/11/2020
Zeer vakkundig geinstalleerd. Bovendien snel, vriendelijk en betrouwbaar. Erg tevreden over WD Solar BV uit De Lier
Liesbeth Valstar
Liesbeth Valstar
13/10/2020
Deze stichting heeft ons heel goed geholpen met het opnieuw installeren van de zonnepanelen De monteurs waren heel vriendelijk en opgeruimd Onze dank
Rene van der Ploeg
Rene van der Ploeg
05/05/2020
Tijdens het installeren van mijn zonnestroom systeem bleek de omvormer niet te werken. Deze zou de installateur onder garantie vervangen. Als stok achter de deur had ik een kwart van de factuur nog niet betaald. Na twee maanden van goed contact kon ik opeens geen contact meer krijgen met de installateur. Omdat de installateur bij aanschaf van het systeem aangesloten was bij SGZZ heb ik contact opgenomen met de stichting. Deze vertelde mij dat de installateur niet meer was aangesloten bij de stichting. Omdat de installateur dat nog wel was bij aanschaf, kon ik gelukkig nog terecht bij de stichting. Kort na dit contact bleek de installateur failliet, maar had ik nog geen werkend systeem. De curator begon vervolgens vorderingen te versturen. De stichting heeft mij geadviseerd mbt mijn rechten als consument: niet betalen want systeem werkt niet (wel curator op de hoogte stellen). Vervolgens is de stichting in contact getreden met de curator om te zorgen voor de juridische en technische afhandeling van mijn situatie. Na een week of wat kreeg ik bericht dat de curator en de stichting overeenstemming hadden over de afhandeling. De stichting zou zorgdragen voor de technische afhandeling, waarbij het openstaande bedrag zou toekomen aan de stichting. De verplichtingen aan de installateur kwamen te vervallen. Na een week had ik contact met een andere bij de stichting aangesloten installateur. Deze kon dezelfde week nog langskomen om de situatie te bekijken en eventueel een noodomvormer te plaatsen. Uiteindelijk bleken alleen twee kabels niet goed aangesloten en had ik na bijna vier maanden eindelijk een werkend zonnesysteem. De ervaringen met SGZZ zijn heel positief. Na een e-mail ontvang je netjes een ontvangstbevestiging of direct een inhoudelijk antwoord. De medewerkers van de stichting zijn niet fulltime met de stichting bezig. Hierdoor kan het soms een paar dagen duren voor je een antwoord krijgt. Ik heb dat niet als storend ervaren. De stichting heeft mij goed geadviseerd mbt de stappen die ik wel en niet kon of moest ondernemen toen de installateur failliet was. Toen de curator en de stichting eenmaal overeenstemming hadden over de verdere afhandeling had ik snel contact met een andere installateur. Deze verhielp het probleem snel. Achteraf gezien ben ik heel blij dat ik gekozen heb voor een installateur die bij dit garantiefonds was aangesloten!
Martin B
Martin B
05/11/2019
Ik kan het garantiefonds Zonzeker warm aanraden aan iedereen die aan zonnepanelen begint. Bij het plaatsen van onze eigen panelen liep het bijna helemaal mis door faillissement van de installateur. Betreffende installateur was (natuurlijk zonder dat wij daarvan op de hoogte waren) in de voorgaande maanden al vaker verplichtingen niet nagekomen, en was daarom reeds uit het garantiefonds Zonzeker geknikkerd, nog voor ze aan hun opdracht bij ons begonnen. Desalniettemin heeft Zonzeker ons volledig uit de brand geholpen, is de installatie netjes afgerond en de monitoring van het systeem bij een andere, meer betrouwbare partij ondergebracht. Dit alles zonder enige extra kosten. Top!
Steven Sweldens
Steven Sweldens
05/11/2019
Complimenten voor SGZZ. Zonnepanelen zijn booming business en je verwacht dan ook niet dat een leverancier failliet zal gaan. Nou, dat is bij mij dus wel gebeurd. Na installatie koos ik voor de Basis verzekering van € 99,- en heb dit bedrag betaald aan Zonbewust. Het certificaat zou ik binnen 6 weken krijgen maar omdat ik niets hoorde heb ik er maar weer eens een mail aan gewaagd. Geen antwoord. Na Googelen ontdekte ik dat Zonbewust op 18-9-2019 failliet was verklaard. Wat nu? Kan ik fluiten naar die € 99,- en kan ik geen aanspraak meer maken op service in de toekomst? Ik heb toen mailcontact gezocht met SGZZ en heb na uitleg van de situatie en het opsturen van de benodigde bewijzen toch het certificaat ontvangen, waarvoor mijn hartelijke dank. Mijn advies is dan ook: sluit meteen een verzekering af bij de installatie van je zonnepanelen. Wat is nou € 99,- op de totale kosten van je zonnepanelen! Complimenten voor SGZZ voor de uitstekende service en prettige communicatie. Wilfred Capelle a.d. IJssel
Wilfred Groen
Wilfred Groen
26/10/2019

Een ZonZeker installateur verzekert u:

  • Zijn papieren op orde te hebben en systemen te plaatsen volgens de richtlijnen van de fabrikant en de normeringen binnen Nederland;
  • Dat alle aanbetalingen gewaarborgd zijn bij faillissement;
  • Een direct aanspreekpunt te bieden;
  • Snel ter plaatse te zijn bij calamiteiten.