Aanmelden als installateur

Aanmelden installateur bij Stichting Garantiefonds ZonZeker

Door toe te treden tot een collectief van zelfstandige installateurs, ontstaan voor u mogelijkheden die voorheen alleen voor grote partijen waren weggelegd. Als installateur van Stichting Garantiefonds ZonZeker kunt u de zekerheden bieden van een grote partij, echter met de service en kwaliteit van een zelfstandige installateur!

aanmelden installateur zonnepanelen Stichting Garantiefonds ZonZeker

 1. Vergroten van de investeringen bij de consument. Potentiële investeerders zullen eerder geneigd zijn te investeren in zonne-energie indien risico’s op faillisement van de installateur zijn afgedekt. Met de stichting kunt u uw klanten 15 jaar volledige bedrijfszekerheid bieden!
 2. Versterken van uw concurrentie positie bij consumenten en MKB. Consumenten en MKB die nu alleen in zee gaan met grotere installateurs zullen eerder kiezen voor kleine installateurs
 3. Exposure van uw bedrijf op de professionele website van ZonZeker. Uw vindbaarheid wordt stevig vergroot.
 4. De stichting zal via nieuwsberichten en persberichten veel van zich laten horen. Er is veel contact met gemeenten die dit initiatief toejuichten, onze persberichten overnemen en over de stichting publiceren.
 5. Door de grote hoeveelheid zelfstandige installateurs die eenzelfde productgroep hanteren en een uitgebreide dekking verlenen, kan eenvoudiger een samenwerking van gelijkgestemden gevormd worden. Denk bijvoorbeeld aan  aanbestedingen, gezamenlijk inkopen, of gezamenlijk opdrachten uitvoeren.
 6. De stichting organiseert regelmatig kennissessie ’s met en door deelnemers.
 7. Bemiddeling / fabrieksgaranties. De stichting kan op verzoek als bemiddelaar optreden bij bijvoorbeeld fabrieksgarantie conflicten.
 8. Direct exposure bij uw bestaande klantenkring. Uw klanten krijgen middels een schrijven de mogelijkheid om zich alsnog aan te melden voor een certificaat met basis- of extragarantie.
 9. Lage Abonnementskosten
 10. Toetredingsregeling voor eenmanszaken, waarbij het inschrijfgeld in 3 maanden betaald kan worden. Direct exposure op onze website. Iedere nieuwe deelnemer zal in nieuwsberichten aangekondigd worden
 11. Voordeel door samenwerkingen met relevante bedrijven, o.a. korting op Solar Monkey en opleidingen van BDA en valbeveiliging van RSS Roof

Om toe te kunnen treden tot Stichting Garantiefonds ZonZeker dient de installateur aan minimaal de volgende voorwaarden te voldoen:

 1. Minimaal 6 maanden actief als zelfstandig installateur van zonne-installaties
 2. Ten minste 25 installaties volledig zelfstandig en in eigen beheer uitgevoerd in de afgelopen 3 jaar
 3. Minimaal in bezit van vakbekwaamheidspapieren “Dakmontage van zonne-energie systemen” en “instaleren van zonne-energie systemen” bij BDA of hoger.
 4. Consistente wijze van offreren onder vaste leveringsvoorwaarden.

Indien niet aan de voorwaarden onder 1,2 en 3 voldaan kan worden, maar de installateur wel kan aantonen dat hij alle kwaliteiten bezit en getoond heeft, kan het bestuur besluiten om deze installateur alsnog toe te laten.

De stichting tracht de aanmelding voor de zelfstandige installateur laagdrempelig te houden.

Een installateur doorloopt de volgende stappen voor de aanmelding:

 1. De installateur schrijft zich in door het hiervoor bestemde formulier in te vullen en te ondertekenen. Dit formulier wordt opgestuurd samen met de vermelde documenten op het formulier.
 2. Na ontvangst van de inschrijving zal ZonZeker een eerste scan van de aangeleverde documentatie uitvoeren
 3. Vervolgens zal met de installateur de bevindingen uit de eerste scan besproken worden. Afhankelijk van het resultaat van de scan:
  1. Wordt de inschrijving afgewezen; deze blijft vertrouwelijk en er is geen verplichting aangegaan naar de stichting.
  2. Kan de inschrijving worden voortgezet; ZonZeker stelt de factuur voor de inschrijving op, na betaling van deze factuur zal de inschrijving gestart worden.
 4. Na ontvangst van de betaling wordt de gehele aanvraag uitgebreid beoordeeld en onderzocht door ZonZeker. Indien ZonZeker de documenten en het onderzoek positief beoordeeld, zal de installateur automatisch toetreden tot Stichting Garantiefonds ZonZeker.
 5. Indien de installateur wordt afgekeurd, dan zal ZonZeker een advies opstellen. De installateur kan dan alsnog proberen te voldoen aan de vereisten.
 6. Na toetreding krijgt de installateur volledige toegang tot alle documentatie en voordelen.

Normaliter neemt de gehele procedure 2 tot 3 weken in beslag.

Aanmelden

En maak deel uit van een collectief dat voor u werkt!

  Bedrijfsnaam (verplicht)

  Uw naam (verplicht)

  Adres (verplicht)

  Vestigingsplaats (verplicht)

  Telefoon (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Website (verplicht)

  Opmerkingen

  Meer weten? Stel uw vraag via het contactformulier op de contactpagina