ZonZeker voor eigenaren

Eigenaren kiezen voor ZonZeker

Waarom eigenaren vaak kiezen voor grote installateurs en/of voor acties die geïnitieerd worden door vertrouwde partijen? De hoofdredenen voor de gemiddelde eindgebruiker:

  • Er is veel onzekerheid bij de eigenaren door de enorme hoeveelheid informatie en beoordelingen die met name via internet voorhanden is
  • Kwaliteit van de producten is nauwelijks in te schatten
  • Vakbekwaamheid is moeilijk in te schatten
  • Risico op faillissement en haperende service verlening

Bovenstaande punten maken dat de eigenaar zijn investering vaak doet via een grote installateur of vervelender, hij/zij doet zijn investering helemaal niet.

Achter elke lokale installateur staat een krachtig collectief...

Kiezen voor de gevestigde en bekende namen geeft een gevoel van zekerheid, maar groter en bekender betekent niet altijd beter. De keuze voor een (lokale) zelfstandige installateur is misschien wel eens door uw hoofd gegaan, net als de mogelijke risico’s die deze keuze met zich meebrengen. Wat gebeurt er als een installateur failliet gaat, of u een geschil krijgt met de gekozen installateur? Deze vragen begrijpen wij als stichting maar al te goed. Toch bieden zelfstandige installateurs, welke zijn aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonZeker, zekerheden waar grote bedrijven niet aan kunnen tippen. Juist door de kracht van het collectief! Samen sta je immers sterker dan alleen.

Aangesloten ZonZeker-installateurs bieden maximale zekerheid voor (toekomstige) eigenaren van zonnepanelen. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw investering. De vele voordelen kunt u stuk voor stuk lezen op de pagina Zekerheden voor Eigenaren, maar we lichten er graag een paar uit. Wanneer u kiest voor een ZonZeker-installateur staat u in direct contact met de installateur zelf. Korte lijnen en persoonlijk contact kenmerken de wijze waarop aangesloten ZonZeker-installateurs werken. Zij (her)kennen u aan de hand van uw naam en niet door middel van een klantnummer. Heeft u een vraag en belt u na 17:00 uur? Ook dan wordt u nog steeds te woord gestaan. Elke zelfstandige installateur begrijpt dat flexibiliteit belangrijk is en trekt niet stipt om 17:00 uur de deur achter zich dicht. Bovendien is de kwaliteit van uw installatie gewaarborgd.

Met regelmaat kan de installateur een steekproef verwachten op zijn uitgevoerde werk, de stichting stelt een keurmeester aan om met de installateur het systeem door te lopen. Hierdoor bent u nog beter verzekerd van een kwalitatief uitgebalanceerd goed systeem wat jaren zonder zorgen draait.

Stichting Garantiefonds ZonZeker biedt u 3 verschillende varianten, namelijk “ZonZeker Budget” en de certificaten “ZonZeker Basis” en “ZonZeker Extra”. Iedere installatie die door een ZonZeker installateur wordt geplaatst wordt standaard voorzien van “ZonZeker Budget”. Wilt u een aanvullende dekking, dan kunt u zelf kiezen voor de uitgebreide dekking “ZonZeker Basis”. Voor maximale dekking kiest u “ZonZeker Extra”.

Hoe kunnen wij u helpen?

Als eigenaar kunt u daadwerkelijk zorgeloos genieten van uw investering. Wilt u meer weten? Vul gerust het contactformulier in. U kunt ook direct een certificaat aanvragen op deze pagina.

Wat anderen over SGZZ zeggen

Een ZonZeker installateur verzekert u:

  • Zijn papieren op orde te hebben en systemen te plaatsen volgens de richtlijnen van de fabrikant en de normeringen binnen Nederland;
  • Dat alle aanbetalingen gewaarborgd zijn bij faillissement;
  • Een direct aanspreekpunt te bieden;
  • Snel ter plaatse te zijn bij calamiteiten.