ZonZeker voor eigenaren

Eigenaren kiezen voor ZonZeker

Waarom eigenaren vaak kiezen voor grote installateurs en/of voor acties die geïnitieerd worden door vertrouwde partijen? De hoofdredenen voor de gemiddelde eindgebruiker:

  • Er is veel onzekerheid bij de eigenaren door de enorme hoeveelheid informatie en beoordelingen die met name via internet voorhanden is
  • Kwaliteit van de producten is nauwelijks in te schatten
  • Vakbekwaamheid is moeilijk in te schatten
  • Risico op faillissement en haperende service verlening

Bovenstaande punten maken dat de eigenaar zijn investering vaak doet via een grote installateur of vervelender, hij/zij doet zijn investering helemaal niet.

De mythe van de zekerheid bij een groot bedrijf .....

Grote bedrijven huren over het algemeen installateurs in voor het plaatsten van zonnestroom systemen, meestal is het niet meer als een groot kantoor met mensen achter een pc. Veel hebben nooit op een dak gestaan en zijn het best getraind in hoe ze mensen te woord kunnen staan. Indien de eigenaar een garantie issue heeft zal het grote bedrijf eerst de installateur moeten benaderen om deze garantie uit te laten voeren. Hier gaat kostbare tijd bij verloren waar de klant de dupe van is. Als er dan ook nog iets vervangen moet worden of als de installateur van het systeem er niet meer is word het helemaal een langdradig verhaal.

Met een zon zeker installateur heeft u deze problemen niet. U staat direct in contact met de verantwoordelijke en deze zal snel en klantgericht het probleem op lossen. In geval dat de installateur failliet zou zijn neemt de eigenaar contact op met de stichting, deze zal dan een installateur aan wijzen die de garantie werkzaamheden zal uit voeren. Op deze manier heeft de eigenaar de service van de kleine ondernemer de zekerheid van een groot bedrijf.

Met regelmaat kan de installateur een steekproef verwachten op zijn uitgevoerde werk, de stichting stelt een keurmeester aan om met de installateur het systeem door te lopen. Hierdoor bent u nog beter verzekerd van een kwalitatief uitgebalanceerd goed systeem wat jaren zonder zorgen draait.

Stichting Garantiefonds ZonZeker biedt u 3 verschillende varianten, namelijk “ZonZeker Budget” en de certificaten “ZonZeker Basis” en “ZonZeker Extra”. Iedere installatie die door een ZonZeker installateur wordt geplaatst wordt standaard voorzien van “ZonZeker Budget”. Wilt u een aanvullende dekking, dan kunt u zelf kiezen voor de uitgebreide dekking “ZonZeker Basis”. Voor maximale dekking kiest u “ZonZeker Extra”.

Hoe kunnen wij u helpen?

Als eigenaar kunt u daadwerkelijk zorgeloos genieten van uw investering. Wilt u meer weten? Vul gerust het contactformulier in. U kunt ook direct een certificaat aanvragen op deze pagina.

Een ZonZeker installateur verzekert u:

  • Zijn papieren op orde te hebben en systemen te plaatsen volgens de richtlijnen van de fabrikant en de normeringen binnen Nederland;
  • Dat alle aanbetalingen gewaarborgd zijn bij faillissement;
  • Een direct aanspreekpunt te bieden;
  • Snel ter plaatse te zijn bij calamiteiten.