Zonnepanelen plaatsen tijdens corona, hoe zit dat?

Het zal niemand zijn ontgaan: door de coronacrisis liggen veel dingen stil. Contact is alleen vanaf afstand mogelijk, veel bedrijven zijn gesloten en mensen zitten noodgedwongen thuis. Dat heeft impact op ons allemaal. “Hoe zit dat dan met het kopen van zonnepanelen tijdens corona?” is een vraag die wij veel krijgen. Goed nieuws: zonnepanelen plaatsen tijdens corona kan nog steeds. Wel gelden er natuurlijk extra voorzorgsmaatregelen. Hoe dat precies zit, leggen we u graag uit.

zonnepanelen tijdens corona laten plaatsen

Zonnepanelen plaatsen tijdens corona

Is het wel slim om zonnepanelen tijdens corona te kopen? Jazeker, luidt ons antwoord. Zonnepanelen bieden vele voordelen. Zo draagt u met zonnepanelen op het dak een belangrijk steentje bij aan het milieu door zelf energie op te wekken. En ook belangrijk: u bespaart er flink mee op uw energierekening, aangezien u minder stroom van uw energieleverancier hoeft af te nemen.

Die voordelen zijn tijdens corona net zo goed van toepassing als vóór deze periode. Misschien profiteert u in deze tijd zelfs nog wel meer van zonnepanelen dan anders. Door corona zitten veel mensen de hele dag thuis, waardoor ze meer energie verbruiken. Het is dan extra gunstig om die energie met zonnepanelen (deels) zelf te kunnen opwekken.

Bovendien gebeurt zonnepanelen plaatsen tijdens corona natuurlijk op een veilige manier. Bij onze stichting aangesloten installateurs houden zich nauwkeurig aan de geldende maatregelen. Dankzij de maatregelen kunnen onze installateurs ook tijdens de coronacrisis veilig doorwerken. Zo zorgen we er samen voor dat verduurzamingsmaatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, kunnen doorgaan.

Veiligheidsmaatregelen tijdens corona

Natuurlijk nemen we de geldende veiligheidsmaatregelen ook bij Stichting Garantiefonds ZonZeker heel serieus. Veel kantoorpersoneel werkt vanuit ons en bij ons aangesloten installateurs volgen de maatregelen nauwkeurig op.

Een aantal regels die onze installateurs toepassen tijdens corona om veiligheid te garanderen:

  • Onze installateurs werken alleen als zowel zij als u en uw gezinsleden 100% gezond zijn en geen last hebben van verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid.
  • Onze installateurs werken standaard met (werk)handschoenen om besmettingsgevaar te voorkomen.
  • Onze installateurs houden 1,5 meter afstand. Ze schudden geen handen en voeren overleg vanaf minimaal 2 armlengtes afstand. Samen met de klant lunchen of koffie drinken doen zij om veiligheidsredenen ook niet meer.
  • Ze houden alle hygiënemaatregelen aan. Zo wassen zij hun handen regelmatig en hoesten en niezen ze in hun elleboog.

Ook hebben sommige bij ons aangesloten installateurs de regel ingevoerd dat er maar één persoon tegelijk in huis mag werken bij een installatie.

Hoe zit het met de levering van zonnepanelen uit China?

Een probleem waar sommige installateurs op dit moment mee te maken hebben, is dat de productie van zonnepanelen in China eerder dit jaar door corona stil heeft gelegen. Inmiddels draaien de fabrieken in China weer, maar het zal nog een tijdje duren voordat alle voorraden zonnepanelen weer op peil zijn. Dit kan betekenen dat er op termijn minder zonnepanelen leverbaar zijn. Op dit moment is het nog steeds mogelijk om zonnepanelen te laten plaatsen en is er ook nog geen prijsverschil merkbaar in vergelijking met de periode vóór corona. Als u nu voor zonnepanelen kiest, zult u hier dus niets van merken.

Dek risico’s af en kies voor extra zekerheid bij Stichting Garantiefonds ZonZeker

Overigens is het bij het plaatsen van zonnepanelen tijdens corona extra waardevol om te kiezen voor een garantiefonds. In een periode waarin sommige bedrijven het financieel zwaar te verduren hebben, wilt u natuurlijk zeker weten dat u uw zonnepanelen geleverd krijgt. Ook als uw installateur bijvoorbeeld failliet zou gaan.

Die zekerheid heeft u door te kiezen voor een installateur die is aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonZeker. U weet bij ons zeker dat uw zonnepanelen worden geïnstalleerd door een vakbekwame installateur en dat u kwalitatief goede zonnepanelen geleverd krijgt. Ook loopt u geen enkel risico dat u de zonnepanelen niet ontvangt. Met onze dekking heeft u garantie tot de oplevering van uw zonnepanelen en soms zelfs daarna – afhankelijk van de dekking die u kiest. Zo weet u zeker dat u nog jarenlang onbezorgd van uw zonnepanelen kunt profiteren.

Wilt u meer weten over de verschillende dekkingen? Bekijk dan de pagina ZonZeker-certificaten. Wilt u direct contact met ons opnemen? Vul dan het contactformulier in. Wij helpen u graag.