Waarom kiezen voor zonnepanelen? 6 goede redenen!

Steeds meer huishoudens laten zonnepanelen op hun dak installeren. En dat is niet voor niets! Aan zonnepanelen hangt dan misschien een prijskaartje, maar het is wel een investering die u al snel heeft terugverdiend. Met zonnepanelen wekt u uw eigen energie op en dat brengt heel wat voordelen met zich mee. Voor het milieu en voor uw portemonnee. In dit artikel leest u 6 belangrijke redenen waarom steeds meer huishoudens voor zonnepanelen kiezen.

Waarom kiezen voor zonnepanelen

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen op het dak zijn een goede investering. Niet alleen leveren zonnepanelen u meer rendement op dan uw spaargeld naar de bank brengen, maar ook kunt u er flink mee besparen op uw energierekening. En het milieu profiteert mooi mee, want zonne-energie is een duurzaam alternatief voor gewone stroom. Deze en meer redenen waarom zonnepanelen erg in trek zijn, zetten we in dit artikel voor u op een rij.

1. Een mooie besparing op uw maandlasten

De nummer 1 reden om te kiezen voor zonnepanelen? Het installeren van zonnepanelen kan u een flinke besparing op uw maandlasten opleveren. Vaak heeft u de kosten van de zonnepanelen al binnen een paar jaar terugverdiend. Uw energierekening zal namelijk fors dalen als u met zonnepanelen uw eigen energie opwekt.

Hoe zit dat precies? Met zonnepanelen voorziet u (deels of volledig) in uw eigen stroombehoefte. Daardoor hoeft u minder stroom af te nemen bij uw energieleverancier. Dit kan een besparing van soms wel een paar honderd euro per jaar op uw energierekening schelen. Reken maar uit hoeveel u op die manier op jaarbasis kunt besparen.

2. Minder energiebelasting betalen

Extra fijn is dat u met zonnepanelen op het dak geen last heeft van de continu stijgende energiekosten. Zonder zonnepanelen betaalt u namelijk jaarlijks een flink bedrag aan energiebelasting. De tarieven voor deze belasting worden ook nog eens elk jaar verhoogd.

Door te kiezen voor zonnepanelen hoeft u geen energiebelasting en Opslag Duurzame Energie meer te betalen, omdat u uw stroom zelf produceert. Daardoor hebben belastingverhogingen geen impact meer op uw portemonnee. Dit betreft alleen de eigen opgewekte stroom, zolang de salderingsregeling actief is.

3. Profiteren van zonnepanelensubsidie

Niet alleen leveren zonnepanelen u een mooie besparing op zodra ze op uw dak zijn geïnstalleerd. Ook kunt u bij de aanschaf van zonnepanelen al profiteren van zonnepanelensubsidie. Die maken de aanschaf extra voordelig. Wist u namelijk dat u de 21% btw die u voor uw zonnepanelen heeft betaald terugkrijgt van de Belastingdienst? Het bedrag dat u aan btw heeft betaald over de aanschaf en installatie kunt u aan het eind van het kwartaal terugvragen via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders van de Belastingdienst.

Daarnaast profiteert u tot 2023 nog van de salderingsregeling, die u als zonnepaneleneigenaar een mooie financiële meevaller kan opleveren. Hierover kunt u meer lezen in dit artikel.

4. Een bijdrage leveren aan een beter milieu

Niet alleen voor uw portemonnee zijn zonnepanelen een slimme zet. Ook levert u met zonnepanelen een belangrijke bijdrage aan het milieu. Normale energie komt van gas of kolen, twee bronnen die niet onuitputtelijk zijn. Ook wordt bij het winnen van normale energie veel CO2 uitgestoten, wat niet goed is voor het milieu. Zonne-energie is in beide opzichten duurzamer. Zonne-energie wordt namelijk opgewekt door de zon en is dus een onuitputtelijke vorm van energie. Bovendien wordt bij het opwekken van zonne-energie veel minder CO2 uitgestoten.

5. Een mooie investering

Verder zijn zonnepanelen altijd een waardevolle investering in uw woning. Tegenwoordig levert spaargeld bij de bank storten nog maar weinig op. Zonnepanelen leveren daarentegen een rendement op van ongeveer 10% per jaar. Ook wordt uw woning door het plaatsen van zonnepanelen meer door waard, omdat de zonnepanelen het energielabel van uw woning verbeteren. De vraag naar duurzame woningen is groot, dus van zonnepanelen op het dak kunt u zelfs profiteren als u uw woning gaat verkopen.

6. Eenvoudig in onderhoud

Goede zonnepanelen gaan vaak minimaal 25 jaar lang mee. Als u de zonnepanelen laat plaatsen door een goede installateur heeft u er verder nauwelijks omkijken naar. Viezigheid wordt vaak automatisch van de zonnepanelen afgespoeld.

Extra zekerheid bij Stichting Garantiefonds ZonZeker

Kiest u, net als veel andere Nederlandse huishoudens, voor zonnepanelen? Dan wilt u er waarschijnlijk zeker van zijn dat de panelen door een professionele en betrouwbare installateur worden geïnstalleerd. Door te kiezen voor een installateur die is aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonZeker heeft u die zekerheid. Onze installateurs zijn altijd vakbekwaam en werken alleen maar met goede materialen.

Dankzij onze garanties weet u zeker dat uw installatie goed wordt opgeleverd en dat u geen risico’s loopt. U kunt zelf kiezen welke van onze drie dekkingen het beste bij u past. Zo profiteert u met de Budgetdekking al voor weinig geld van zekerheid tot en met de oplevering van uw installatie. Wilt u ook zekerheid na de oplevering? Dan kunt u kiezen tussen de certificaten ZonZeker Basis of ZonZeker Extra.

Meer informatie over deze verschillende dekkingen leest u op de pagina ZonZeker-certificaten. Wilt u direct contact met ons opnemen? Vul dan het contactformulier in. Wij helpen u graag verder.