Waarom juist nu zonnepanelen aanschaffen? 5 redenen!

Zonnepanelen nemen om zo te voorzien in uw stroombehoefte is altijd een goed idee. Een belangrijke bijdrage leveren aan het milieu en zo tegelijkertijd geld besparen, klinkt u vast als muziek in de oren. Maar zonnepanelen aanschaffen is in het bijzonder juist op dit moment erg interessant. Waarom precies? We leggen u de 5 redenen uit.

zonnepanelen op dak rijtjeshuis

1. Profiteer nog optimaal van de salderingsregeling

Tot 2023 heeft u nog volledig profijt van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Deze regeling levert u onderaan de streep een mooie extra besparing op. Het komt er kort gezegd op neer dat u een bedrag terugontvangt voor de stroom die u méér opwekt dan dat u verbruikt. Levert u meer stroom terug dan u heeft verbruikt? Dan krijgt u daarvoor een vast bedrag per kWh door uw energieleverancier betaald. Op jaarbasis is dat best een mooi voordeel.

Deze regeling is nog tot 2023 volledig van kracht. Daarna wordt hij tot 2031 elk jaar met 9% (en in het laatste jaar met een hoger percentage) afgebouwd. Die afbouw heeft ermee te maken dat steeds meer mensen zijn overgestapt op zonnepanelen, waardoor de overheid meer wil investeren in subsidies voor andere verduurzamende maatregelen. Hoe eerder u zonnepanelen neemt, hoe langer u nog van deze regeling gebruik kunt maken.

2. Besteed uw spaargeld op een zinvolle manier

Vanwege de coronapandemie geven veel mensen minder geld uit aan onder meer vakanties, uitstapjes, uit eten gaan of winkelen. Daardoor blijft er wellicht meer geld over om aan andere dingen te besteden. De verduurzaming van uw woning bijvoorbeeld. Dit is een zinvolle investering die uw woningwaarde direct verhoogt (duurzame woningen zijn erg in trek op de woningmarkt) en die tegelijkertijd zinvol is voor het milieu. Met zonnepanelen op het dak heeft u jaarlijks een veel lagere CO2-uitstoot en bent u bovendien minder afhankelijk van fossiele en schaarse bronnen van energie die vaak ook nog milieuonvriendelijk zijn.

Zonnepanelen kopen is eigenlijk een investering in de lange termijn. Binnen een paar jaar heeft u de panelen al terugverdiend door de hoeveelheid stroom die u ermee opwekt (en die u dus niet bij uw energieaanbieder hoeft af te nemen). Dat maakt zonnepanelen een goede manier om uw spaargeld zinvol te besteden. De gemiddelde terugverdientijd ligt op dit moment tussen de 5 en 7 jaar, soms zelfs nog sneller!

3. Krijg meer rendement op uw spaargeld

Daar komt nog bij dat sparen op de spaarrekening op dit moment niet erg interessant is. De spaarrentes liggen uitzonderlijk laag, waardoor het weinig rendement oplevert als u het geld op uw rekening laat staan. Wat dat betreft zijn zonnepanelen een meer rendabele investering van uw spaargeld. Aangezien u de panelen binnen 5 tot 7 jaar heeft terugverdiend en daarna nog jarenlang (minimaal 18 jaar) profiteert van gratis stroom, kunt u met zonnepanelen een flink rendement behalen. Vele malen meer dan wat de bank u aan rente zou uitbetalen op uw spaarrekening.

4. Voorzie in uw grotere energiebehoefte

Door de coronamaatregelen bent u misschien vaker thuis dan anders. Wellicht werkt u zelfs dagelijks vanuit huis. Dit alles heeft ook invloed op uw energierekening. Wie meer thuis is, verbruikt ook meer stroom door alle apparaten die vaker in gebruik zijn. En dat is ongetwijfeld te merken aan het bedrag op uw energienota. Juist omdat u meer energie nodig heeft, is het verstandig om nu zonnepanelen te nemen. U kunt dan meteen optimaal van de zelf opgewekte zonne-energie profiteren.

5. Steeds meer innovaties in zonnepanelen

Een laatste reden om vandaag nog voor zonnepanelen te kiezen, is dat de zonnepanelen die aangesloten installateurs van SGZZ vandaag de dag plaatsen van uitzonderlijke kwaliteit zijn. Doordat al veel Nederlanders de stap naar zonnepanelen hebben gezet, zijn er al veel innovaties gedaan bij de zonnepanelen die u vandaag de dag koopt. Ook is het rendement van zonnepanelen de afgelopen jaren steeds beter geworden, terwijl de prijzen van kwalitatieve panelen juist fors zijn gedaald. Dat maakt zonnepanelen kopen op dit moment extra interessant.

Bovendien zijn er steeds meer mogelijkheden. Denk aan de combinatie van zonnepanelen met een sedumdak, verschillende typen zonnepanelen en ook opties om zonnepanelen op platte daken te plaatsen. De zonnepanelen die u vandaag de dag kunt kopen, zijn al met al nog beter qua kwaliteit, rendement en mogelijkheden dan die van enkele jaren geleden. Reden genoeg om nu voor zonnepanelen te kiezen.

Extra zekerheid bij Stichting Garantiefonds ZonZeker

Als u voor zonnepanelen kiest, wilt u wel zeker weten dat de panelen lang meegaan en een goed rendement blijven opleveren. Kies daarom bij de installatie van uw panelen voor een installateur die is aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonZeker. Dat geeft u extra zekerheid. U bent er dan zeker van dat de installatie wordt verzorgd door een professionele en betrouwbare installateur die deskundig is in zijn vak en enkel met kwalitatieve materialen werkt.

Met de standaard Budgetdekking heeft u zekerheid tot en met de oplevering. Wilt u meer zekerheid? Dan kunt u kiezen voor een aanvullend certificaat: ZonZeker-Basis of ZonZeker-Extra. Meer informatie over de dekkingen vindt u op de pagina ZonZeker-certificaten.

Wilt u direct contact opnemen over uw vraag of voor een offerte? Vul dan het contactformulier in. We helpen u graag.