Zonzeker nu digitaal met online portaal!

Ondanks dat het deze warme zomer een beetje stil is geweest rondom de stichting, betekent niet dat wij stil hebben gezeten. Aan de achterkant hebben we hard gewerkt aan een online portaal voor onze installateurs.

Stichting Garantiefonds Zonzeker werkt eigenlijk als belangenorganisatie, voor zowel de installateur als de klant. Een installateur is vooral bezig op het dak en beperkt zijn tijd achter de computer. Het portaal is bedoeld om een stuk administratieve en organisatorische last te verlichten, zodat de installateur kan focussen op wat belangrijk is: het plaatsen van installaties. Daarmee is er nog meer zekerheid en gemak voor de installateur.

Onze aangesloten installateurs zijn heel tevreden over het systeem, omdat het ze ontzorgt en werk uit handen neemt. Zie hier enkele reacties van onze installateurs:

Het ZonZeker portaal is een overzichtelijk portaal. Bij de invoer zijn alle stappen duidelijk vermeld. Alle materialen zijn erin opgenomen. De garantie wordt ook automatisch ingevoerd. Je bent echt in een paar stappen klaar! Als de aanmelding opgeslagen is kun je het altijd nog aanpassen. Top systeem!

– Laurence den Bak | Zonnepaneelverkoop.nl

Ik ben er erg blij mee! Ik heb nu meer overzicht in onze installaties en vind het systeem makkelijk in het gebruik. Het bespaart tijd, doordat het opleverdocument er direct uitrolt

De voordelen van het online portaal

Installateurs melden hun installaties aan bij de stichting, waarmee de klant de Zonzekerheden heeft. Voorheen ging dit per email en nu kunnen de installaties eenvoudig worden aangemeld via de online omgeving, en worden alle benodigde documenten automatisch gegenereerd.

Wat zijn de voordelen voor jou als installateur?

 • Een installateur heeft altijd zijn installaties en gegevens op 1 plek
 • Het melden van installaties is heel eenvoudig en beperkt administratie tot een minimum
 • Het portaal genereert automatisch alle benodigde documenten, keuringsformulieren, aanvraagformulieren en certificaten. Met 1 druk op de knop verstuur je het naar de klant.
 • Onze goedgekeurde leveranciers zijn allemaal opgenomen in het portaal
 • Het systeem genereert persoonlijke overzichten en rapporten waarmee je in 1 keer kan zien hoe je ervoor staat.
 • Het portaal is ook aangepast voor mobiel, als je onderweg bent kun je eenvoudig even kijken hoe je ervoor staat. Daarmee heb je altijd overzicht en bereikbaarheid, waar je ook bent.

En waarom wij als Stichting zo vrolijk worden van dit online portaal?

Wij vinden het belangrijk dat wij als stichting de belangen van de installateur en klant voor ogen houden, door het online portaal kunnen wij beiden nu nog meer zekerheid bieden.

 • Wij hebben een volledig overzicht van alle installaties en 100% inzicht op het werk wat er ligt
 • Ons werk wordt nauwkeuriger en we kunnen door het overzicht betere risicoinschatting doen, vooral relevant voor de faillissementszekerheid.
 • Onze processen worden makkelijker, omdat we een stuk automatisering hebben toegevoegd aan het dienstenpakket
 • Alles is nauwkeurig en actueel vastgelegd, geen kans dat er iets doorheen glipt of een stuk informatie over het hoofd wordt gezien.
 • Met een online test omgeving kunnen we alle publicaties en updates aan het portaal uitvoerig testen en fouten voorkomen voordat ze online staan.

Twijfel niet langer en meld je aan als installateur!

Naar mate zonzeker groeit, groeien ook  de zekerheden voor de installateur. Het nieuwe online portaal is hier een goed voorbeeld van. Heb je overwogen om je aan te melden voor het garantiefonds? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op om de voordelen voor jou te bespreken.