Salderingsregeling blijft en kortere terugverdientijd van uw zonnepanelen-installatie

Het was lange tijd onzeker of de salderingsregeling voor zonnepanelen afgebouwd zou worden, maar aan die onzekerheid is inmiddels een einde gekomen. De Eerste Kamer heeft onlangs tegen het plan voor afbouw van de salderingsregeling gestemd. Voor zonnepanelen-eigenaren, huishoudens en kleine bedrijven met plannen voor de aanschaf zonnepanelen, is dit goed nieuws! De salderingsregeling blijft dus bestaan. Daarmee wordt het investering in zonnepanelen voor huishoudens en kleine ondernemingen nu extra aantrekkelijk.

Salderingsregeling zonnepanelen - SGZZ

Wat is de salderingsregeling?

Zonnepanelen wekken stroom op. Wanneer een huishouden of bedrijf met zonnepanelen meer stroom opwerkt dan het verbruikt, levert het de stroom terug aan het (elektriciteits)net. De energieleverancier streept jaarlijks de teruggeleverde stroom weg tegen de verbruikte stroom. Als er in het jaar meer is opgewerkt dan verbruikt, ontvangt de zonnepaneleneigenaar een zogenaamde ‘terugleververgoeding’. Deze vergoeding staat gelijk aan het bedrag dat je betaalt voor stroomafname en is inclusief belastingen en transportkosten. Gemiddeld ligt deze vergoeding tussen de €0,04 en €0,10 per kWh bij de meeste energieleveranciers.

Met de salderingsregeling maakt de overheid het dus mogelijk om de investering in zonnepanelen terug te verdienen in ongeveer 6 jaar tijd. Nu de salderingsregeling in stand gehouden wordt, hebben consumenten en kleine ondernemingen meer investeringszekerheid.

Kortere terugverdientijd van uw zonnepanelen

De instandhouding van de salderingsregeling betekent ook een kortere terugverdientijd van uw zonnepanelen-installatie. De eerder voorgestelde afbouw van de salderingsregeling is nu van tafel, waardoor zonnepaneleneigenaren het voordeel van teruglevering van stroom behouden. Het is nog onduidelijk of deze regeling in de toekomst zal blijven bestaan, maar zoals het er nu uitziet zullen consumenten en kleine bedrijven nog optimaal profiteren van de salderingsregeling.

Wel of geen zonnepanelen? Juist wel!

Aan de salderingsregeling verandert er voorlopig niets kunnen huiseigenaren en kleine bedrijven nog flink profiteren van financieel voordeel door de salderingsregeling. Zonnepanelen blijven dus een goede investering. Daarnaast worden zonnepanelen steeds goedkoper en staan de ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen niet stil. Denk maar eens aan een thuisaccu of -batterij waarin je opgewerkte energie kunt opslaan om te gebruiken wanneer je het nodig hebt, bijvoorbeeld voor het opladen van een elektrische auto.

Lees voor meer informatie het artikel over de salderingsregeling op de website van Rijksoverheid.

Stichting Garantiefonds ZonZeker: kies voor zekerheid

Wilt u zeker zijn van een kortere terugverdientijd voor de zonnepanelen? Dan is het belangrijk dat de panelen correct geïnstalleerd worden door een betrouwbare installateur, dat u kwalitatieve zonnepanelen koopt en dat alles correct is geïnstalleerd. Wilt u die zekerheid hebben en mogelijk ook profiteren van extra zekerheid na de installatie? Kies dan voor een installateur die is aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonZeker.

U kunt bij ons kiezen tussen drie dekkingen. De gratis Budgetdekking geeft u zekerheid tot en met de oplevering van uw installatie. Wilt u ook zekerheid na de oplevering? Dan bieden wij de certificaten ZonZeker Basis en ZonZeker Extra.

Bekijk welke ZonZeker-installateurs er bij u in de buurt zitten, of lees u in onze certificaten in. Wilt u direct contact opnemen? Vul dan het contactformulier in. We helpen u graag verder.