5 redenen voor zonnepaneleneigenaren om te kiezen voor een zonnepanelen Garantiefonds

Wanneer u overgaat tot het laten installeren van zonnepanelen breekt een spannende tijd aan. Niet alleen hoopt u natuurlijk op een daling van uw energierekening, maar daarnaast zijn de betaling, installatie en de levensduur van de zonnepanelen ook belangrijke punten. Het liefst sluit u zoveel mogelijk risico’s uit en gaat u voor zekerheid. Als (toekomstige) zonnepaneleneigenaar is het dan ook zeker het overwegen waard om te kiezen voor een zonnepanelen garantiefonds, zoals Stichting Garantiefonds ZonZeker. Wij geven u graag 5 goede redenen die u in overweging kunt nemen! De uiteindelijke keuze laten we natuurlijk geheel aan u.

zonnepanelen garantiefonds

Reden 1: Garantiefonds zonnepanelen biedt financiële zekerheid 

De investering in zonnepanelen is een bewuste, duurzame keuze. U heeft mogelijk lang gespaard of wellicht een duurzaamheidslening bij uw gemeente afgesloten om deze investering te realiseren. Het te besteden geld wilt u optimaal gebruiken. Na een periode van oriëntatie brengt u vol vertrouwen de opdracht onder bij een zonnepaneleninstallateur. Een paar weken later ontvangt u slecht nieuws. De installateur is failliet en naar het aanbetaalde bedrag kunt u fluiten, net als naar de zonnepanelen. Een pijnlijk moment en een doemscenario. Toch is een dergelijke situatie niet ondenkbaar, maar hij is wel te voorkomen!

Als u kiest voor een zonnepanelen garantiefonds, zoals Stichting Garantiefonds ZonZeker, loopt u dit risico niet. Mocht een aangesloten installateur van onze stichting namelijk onverhoopt failliet gaan, dan worden alle zekerheden overgenomen door een andere (lokale) installateur die aangesloten is bij de stichting. Uw (aan)betalingen lopen dus geen enkel risico en dat is wel zo fijn.

Reden 2: Bemiddeling vanuit zonnepanelen garantiefonds

Er kan natuurlijk altijd een verschil van mening ontstaan tussen u en uw installateur. Het wordt alleen wel erg vervelend als u er met elkaar niet meer uitkomt. U belandt mogelijk ongewild in een impasse en de kans dat er een redelijke oplossing komt is vrijwel nihil. Als u kiest voor Stichting Garantiefonds ZonZeker kunt u zich tot ons wenden. De stichting kan namelijk optreden als bemiddelaar tussen u en onze deelnemende installateurs. Het oordeel van de stichting naar onze deelnemers is doorgaans bindend. Wij zullen alles in staat stellen om een gepaste oplossing te vinden.

Reden 3: Flexibele service

Als stichting zijn we er trots op dat onze deelnemers bestaan uit kleine, lokale installateurs met passie voor hun werk. Het enthousiasme en hart hebben voor de zaak is terug te zien en te ervaren in de service die onze deelnemers bieden. Waar grote, bekende organisaties zich houden aan de welbekende kantooruren van 09:00 uur tot 17:00 uur, houden onze deelnemende installateurs ook rekening met uw beschikbaarheid. Een afspraak maken buiten de reguliere werktijden is dan ook doorgaans geen probleem!

Reden 4: Vakbekwaamheid

Aansluiten bij onze stichting vergt vakbekwaamheid van (lokale) installateurs. En dat toetsen we grondig! Iedere installateur die wil deelnemen aan Stichting Garantiefonds ZonZeker wordt namelijk zorgvuldig gescreend. Bij deze screening dient de installateur aan onder andere de volgende voorwaarden te voldoen:

  • De installateur moet minimaal 6 maanden actief zijn als zelfstandig installateur waarbij er minimaal 25 installaties volledig zelfstandig zijn uitgevoerd in eigen beheer
  • De installateur beschikt over vakbekwaamheidspapieren ‘Dakmontage van zonne-energiesystemen’ en ‘Installeren van zonne-energiesystemen’ bij BDA
  • De installateur offreert en factureert op consistente wijze en onder vaste leveringsvoorwaarden

Is aan al deze voorwaarden voldaan? Dan nemen we de proef op de som en voeren nóg een willekeurige controle bij oude klanten van de installateur uit. Na de screening kunnen we met zekerheid zeggen dat u zakendoet met een professionele en vakbekwame installateur van zonnepanelen.

Reden 5: Rendement

De keuze voor de juiste producten is bepalend voor het rendement van uw zonnepanelen, maar hoe weet u of u de juiste productkeuze maakt? Wij als zonnepanelen garantiefonds, maar zeker ook onze aangesloten installateurs zijn daarvan geheel up-to-date. De installaties die onze installateurs realiseren bestaan uit vooraf geselecteerde producten. Hierdoor bent u gegarandeerd van kwaliteit, en dus van rendement waar u jarenlang zorgeloos van kunt genieten!

Certificaten van Stichting Garantiefonds ZonZeker

Als (toekomstige) zonnepaneleneigenaar biedt Stichting Garantiefonds ZonZeker u 3 verschillende dekkingen. Iedere installatie die door een ZonZeker installateur wordt geplaatst wordt standaard voorzien van de ‘ZonZeker Budget’ dekking. Uw installateur meldt de installatie aan en uw als klant krijgt een bevestiging vanuit de stichting dat de installatie is aangemeld. Wilt u naast de standaard dekking een aanvullende dekking, dan kunt u kiezen voor het uitgebreide ‘ZonZeker Basis’ certificaat of ‘ZonZeker Extra’ certificaat voor maximale dekking. Wilt u daarover meer informatie? Bezoek de pagina ZonZeker certificaten. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen via het contactformulier.