Zorgeloos genieten van uw zonnepanelen installatie

Stichting Garantiefonds ZonZeker is hét garantiefonds voor eigenaren van zonnepanelen

Denkt u na over het laten plaatsen van zonnepanelen? Een mooie en duurzame investering! Maar, voor welke partij kiest u? Consumenten kiezen veelal voor bekende grote installateurs van zonnepanelen. Kiezen voor de gevestigde en bekende namen geeft een gevoel van zekerheid, maar groter en bekender betekent niet altijd beter…

In een branche waar consumenten al gauw door het enorme aanbod verdwalen, schept Stichting Garantiefonds ZonZeker duidelijkheid en biedt bovendien verregaande zekerheden bij de aankoop van zonnepanelen. Stichting Garantiefonds ZonZeker bestaat uit een collectief van lokale en zelfstandige installateurs. Onze aangesloten installateurs bieden maximale zekerheden voor (toekomstige) eigenaren van zonnepanelen. Die zekerheden laten u zien dat de keuze voor een (lokale) zelfstandige installateur veel voordelen biedt. U krijgt hierdoor het beste van twee werelden: de servicegerichtheid van een zelfstandige installateur en de kracht en kennis van het gehele collectief! Zo kunt u zorgeloos genieten van uw investering.

Kiest u voor een installateur die is aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonZeker dan krijgt u standaard de Budgetdekking. Wilt u een aanvullende dekking voor uw installatie, dan kunt u kiezen voor de aanvullende certificaten ‘ZonZeker Basis’ of ‘ZonZeker Extra’.

Waarom kiezen voor SGZZ?

Faillissement

Bij faillissement van uw ZonZeker installateur worden de zekerheden overgenomen door een andere installateur.

Rendement

ZonZeker installaties bestaan uit vooraf goedgekeurde producten, waardoor kwaliteit en rendement gegarandeerd kan worden door uw installateur.

Kwaliteit

Op de whitelist van de stichting staan goedgekeurde producten welke door de installateur gebruikt worden. Zo bent u dus altijd verzekerd van kwaliteitsproducten.

Vakbekwaam

Iedere ZonZeker installateur is gescreend door de stichting op zowel administratief gebied als vakbekwaamheid. U bent er zeker van dat u een kwaliteit installateur in huis haalt!

Geschillen

Krijgt u onverhoopt te maken met een geschil met een ZonZeker deelnemer? Dan kan de stichting hierin bemiddelen om te zorgen voor een optimale uitkomst.

Maatschappelijk voordeel

U kunt kiezen voor een lokale installateur bij u om de hoek, met de zekerheden van een grote installateur. Daarmee stimuleert en ondersteunt u uw eigen regio! Win-Win!

Wat anderen van SGZZ vinden

Transparant bedrijf, duidelijke website en informatie! Zeer tevreden over ODV Zonnepanelen Zoetermeer die onze panelen hebben geplaatst. Het certificaat was snel binnen. Fijn om nog meer zekerheid te hebben met een Zonzeker certificaat. Iedereen aan te raden.
Karel Hoogendijk
Karel Hoogendijk
10/11/2021
Prima partij om zonnepanelen aan te schaffen. Goed advies gekregen en indien op voorraad kan er snel gehandeld worden. De monteurs hebben netjes werk afgeleverd. ik ben tevreden.
Johan de Bruin
Johan de Bruin
13/08/2021
Goede communicatie, levering van certificaten binnen een maand na oplevering. Verder nog een interactie met de Stichting gehad, aangezien de installateur alles perfect heeft opgeleverd
MA dD
MA dD
13/04/2021
Ik ben zeer tevreden over de zonnepanelen, ze werken zoals voorgeschreven keurig netjes geinstaleerd, zowel de panelen als de bekabeling. Raad een ieder deze panelen en het installatiebedrijf aan.
Jan van 't Hof
Jan van 't Hof
19/11/2020
Zeer vakkundig geinstalleerd. Bovendien snel, vriendelijk en betrouwbaar. Erg tevreden over WD Solar BV uit De Lier
Liesbeth Valstar
Liesbeth Valstar
13/10/2020
Deze stichting heeft ons heel goed geholpen met het opnieuw installeren van de zonnepanelen De monteurs waren heel vriendelijk en opgeruimd Onze dank
Rene van der Ploeg
Rene van der Ploeg
05/05/2020
Tijdens het installeren van mijn zonnestroom systeem bleek de omvormer niet te werken. Deze zou de installateur onder garantie vervangen. Als stok achter de deur had ik een kwart van de factuur nog niet betaald. Na twee maanden van goed contact kon ik opeens geen contact meer krijgen met de installateur. Omdat de installateur bij aanschaf van het systeem aangesloten was bij SGZZ heb ik contact opgenomen met de stichting. Deze vertelde mij dat de installateur niet meer was aangesloten bij de stichting. Omdat de installateur dat nog wel was bij aanschaf, kon ik gelukkig nog terecht bij de stichting. Kort na dit contact bleek de installateur failliet, maar had ik nog geen werkend systeem. De curator begon vervolgens vorderingen te versturen. De stichting heeft mij geadviseerd mbt mijn rechten als consument: niet betalen want systeem werkt niet (wel curator op de hoogte stellen). Vervolgens is de stichting in contact getreden met de curator om te zorgen voor de juridische en technische afhandeling van mijn situatie. Na een week of wat kreeg ik bericht dat de curator en de stichting overeenstemming hadden over de afhandeling. De stichting zou zorgdragen voor de technische afhandeling, waarbij het openstaande bedrag zou toekomen aan de stichting. De verplichtingen aan de installateur kwamen te vervallen. Na een week had ik contact met een andere bij de stichting aangesloten installateur. Deze kon dezelfde week nog langskomen om de situatie te bekijken en eventueel een noodomvormer te plaatsen. Uiteindelijk bleken alleen twee kabels niet goed aangesloten en had ik na bijna vier maanden eindelijk een werkend zonnesysteem. De ervaringen met SGZZ zijn heel positief. Na een e-mail ontvang je netjes een ontvangstbevestiging of direct een inhoudelijk antwoord. De medewerkers van de stichting zijn niet fulltime met de stichting bezig. Hierdoor kan het soms een paar dagen duren voor je een antwoord krijgt. Ik heb dat niet als storend ervaren. De stichting heeft mij goed geadviseerd mbt de stappen die ik wel en niet kon of moest ondernemen toen de installateur failliet was. Toen de curator en de stichting eenmaal overeenstemming hadden over de verdere afhandeling had ik snel contact met een andere installateur. Deze verhielp het probleem snel. Achteraf gezien ben ik heel blij dat ik gekozen heb voor een installateur die bij dit garantiefonds was aangesloten!
Martin B
Martin B
05/11/2019
Ik kan het garantiefonds Zonzeker warm aanraden aan iedereen die aan zonnepanelen begint. Bij het plaatsen van onze eigen panelen liep het bijna helemaal mis door faillissement van de installateur. Betreffende installateur was (natuurlijk zonder dat wij daarvan op de hoogte waren) in de voorgaande maanden al vaker verplichtingen niet nagekomen, en was daarom reeds uit het garantiefonds Zonzeker geknikkerd, nog voor ze aan hun opdracht bij ons begonnen. Desalniettemin heeft Zonzeker ons volledig uit de brand geholpen, is de installatie netjes afgerond en de monitoring van het systeem bij een andere, meer betrouwbare partij ondergebracht. Dit alles zonder enige extra kosten. Top!
Steven Sweldens
Steven Sweldens
05/11/2019
Complimenten voor SGZZ. Zonnepanelen zijn booming business en je verwacht dan ook niet dat een leverancier failliet zal gaan. Nou, dat is bij mij dus wel gebeurd. Na installatie koos ik voor de Basis verzekering van € 99,- en heb dit bedrag betaald aan Zonbewust. Het certificaat zou ik binnen 6 weken krijgen maar omdat ik niets hoorde heb ik er maar weer eens een mail aan gewaagd. Geen antwoord. Na Googelen ontdekte ik dat Zonbewust op 18-9-2019 failliet was verklaard. Wat nu? Kan ik fluiten naar die € 99,- en kan ik geen aanspraak meer maken op service in de toekomst? Ik heb toen mailcontact gezocht met SGZZ en heb na uitleg van de situatie en het opsturen van de benodigde bewijzen toch het certificaat ontvangen, waarvoor mijn hartelijke dank. Mijn advies is dan ook: sluit meteen een verzekering af bij de installatie van je zonnepanelen. Wat is nou € 99,- op de totale kosten van je zonnepanelen! Complimenten voor SGZZ voor de uitstekende service en prettige communicatie. Wilfred Capelle a.d. IJssel
Wilfred Groen
Wilfred Groen
26/10/2019

Kies voor zekerheid,
Zon. Energie. Zonder zorgen.

Vind uw lokale Zonzeker-installateur