de Consumentenbond over Aanbetalen van Zonnepanelen

De consumentenbod over aanbetalen van Zonnepanelen

Een stevige aanbetaling bij een investering in zonnepanelen, is doorgaans noodzakelijk omdat de installateur vaak de inkoop van zonnepanelen direct moet afrekenen bij de groothandel. Het aanbetalen van zonnepanelen brengt voor de consument een aanzienlijk risico met zich mee. Immers, indien de installateur failliet gaat of om andere redenen de installatie niet of niet volledig levert, dan dreigt al snel een grote kostenpost voor de consument.

De consumentenbond heeft in een artikel dit risico aangehaald, en beschrijft hoe het risico bij aanbetalen van zonnepanelen beperkt kan worden. In het zonnecollectief van de consumentenbond is dit risico afgedekt door middel van bankgaranties. Daarnaast benoemen ze nog een mogelijkheden om dit risico af te dekken, namelijk:

  • Kies voor een installateur die is aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonZeker. Een collectief van kleine installateurs die zowel de aanbetaling als de service garanderen in geval van een faillissement.

Lees het hele artikel op de site van de consumentenbond: https://www.consumentenbond.nl/zonnepanelen/aanbetaling-zonnepanelen

Installateurs aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonZeker gaan echter een stuk verder dan alleen zekerheid op uw aanbetaling. Neemt u de installatie af via een aangesloten installateur, dan kunt u onder andere rekenen op:

  • Gegarandeerd gebruik van kwaliteitsproducten;
  • Een vakbekwaam installateur;
  • Gegarandeerde kosteloze service tijdens de fabrieksgarantie;
  • Voortzetten van deze kosteloze service bij failisement van uw installateur;
  • Een geschillencommissie.

Zon.Energie. Zonder zorgen. Dat is waar Stichting Garantiefonds ZonZeker voor staat.

Meer weten over stichting Garantiefonds ZonZeker?

Kijk op www.zonzekerzonderzorgen.nl